Wonen 

Zuid-Holland wenst delen van de polders langs de Rotte vrij van glastuinbouw te maken, zodat in de periode tot 2050 een parklandschap van het groene hart tot in Rotterdam kan worden gerealiseerd. In deze zone mogen dan alleen nog landbouwbedrijven actief zijn. Glastuinbouwbedrijven krijgen als compensatie de mogelijkheid enkele woningen te bouwen. Met een van de ondernemers heeft WBVM een plan ontwikkeld om een aantal woningen zodanig uit te voeren, dat deze voorlopig gebruikt kunnen worden als zelfstandige studio's voor buitenlandse medewerkers. De wijze waarop het plan is ontwikkeld, maakt een lage daghuur mogelijk en zorgt dat de medewerkers goede zelfstandige woonruimte krijgen. De studio's worden geheel ingericht opgeleverd, zodat de buitenlandse medewerkers direct kunnen gaan wonen, zonder dat zij meubels, apparatuur en/of andere huisraad moeten verzorgen.

Het plan past in het landelijk gebied met een "boerderij" opzet en heeft een hoge duurzaamheidswaarde. De structuur is zo opgezet dat de studio's later eenvoudig omgezet kunnen worden tot grotere appartementen en/of tot complete woningen. Toekomstbestendig bouwen dus! 

Gemeente en provincie zijn gelukking met de toevoeging van 55 zelfstandige studio's voor buitenlandse medewerkers in het gebied. Zij verwachten dat hiermee overlastsituaties in de dorpen in het gebied grotendeels kunnen worden opgelost.

WBVM heeft het gehele traject van ontwerp, bestemmingsplan, procedures, financiering, voorbereiding en bouw begeleid en verzorgd.